maandag 9 mei 2016

Artikelen uit het Nijmeegs Katern ontsloten

Het Nijmeegs Katern, dat historische vereniging Numaga vijf keer per jaar uitbrengt, is een belangrijke informatiebron voor onderzoekers. Tot circa 2001 werden alle artikelen uit het katern afzonderlijk beschreven in de bibliotheekcatalogus van het Regionaal Archief Nijmegen (RAN). In het afgelopen halfjaar heeft een vrijwilliger alle artikelen beschreven die sinds 2001 zijn verschenen. Daarmee is een wens van zowel Numaga als het RAN in vervulling gegaan.

Tot voor kort gingen artikelen over – om maar wat te noemen – de Waalbrug-revue van 1936, eten en drinken op de Valkhofburcht en vondsten van vuurstenen werktuigen op de Hulsen schuil achter de mededeling dat we het Nijmeegs Katern van 1987 tot en met 2016 hebben. De artikelen waren daardoor praktisch onvindbaar. Sinds november 2015 heeft Annemieke Slockers in sneltreinvaart zeker enkele honderden artikelen in de catalogus ingevoerd. Nu zijn alle artikelen tot en met Katern nummer 1 van 2016 in de digitale studiezaal apart terug te vinden op auteur, titel, trefwoord of persoonsnaam.

Het was een flink karwei en Annemieke is nog niet klaar: ook de artikelen die sinds 2001 in het Jaarboek Numaga zijn verschenen, zal ze afzonderlijk gaan beschrijven. 

Geen opmerkingen: