maandag 8 september 2014

Toekomst popmuziek in het archief

Cas Ronckers
Op donderdag 18 september komen het verleden en de toekomst van de popmuziek samen in het Regionaal Archief Nijmegen. Tijdens de Nijmeegse editie van de Popronde zullen er live drie van de meest belovende bands en singer-songwriters van Nederland te beluisteren zijn.

Vanaf 20.00 uur is iedereen van harte welkom om te genieten van de muziek van fantastische muzikanten en kennis te maken met het erfgoed van de Nijmeegse popcultuur. Toegang is gratis.

20.30 uur - Cosmic U
In maart 2013 bracht Cosmic U haar debuutalbum uit. De band stond op Eurosonic 2014, kijken uit naar festivals als Oerol & ITGWO en werken aan opnames van een 2e plaat. In het noorden van het land hebben ze naam weten te vestigen en kregen lovende recensies op onder andere OOR en Kindamuzik. De focus ligt nu op het vergaren van bekendheid op nationaal

21.45 uur - Cas Ronckers
Cas Ronckers is een 17-jarige singer-songwriter uit het Limburgse Roggel. In 2013 wist hij de titel 3FM Serious Talent te bemachtigen met zijn single 'All Roads'. Hij stond met zijn band 'CAS' ondertussen al op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van o.a. Stevie Ann, DeWolff en Rowwen Hèze. In 2014 deed Cas Ronckers mee in het derde seizoen van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' van Giel Beelen. Giel Beelen: 'Wat een gast is Cas Ronckers. Hij komt er wel.' 

23.15 uur – Nosoyo
Nosoyo is een alternative pop-duo, bestaande uit Donata Kramarz en Daïm de Rijke. Dit mengsel uit Duitse, Nederlandse en Turkse nationaliteit is deels in Amsterdam en deels in Berlijn gehuisvest. Ze hebben allebij een uitgebreid verleden met bekende muzikale projecten zoals o.a. Barry Hay and The Flying V's en Über-Ich (winnaar Grote Prijs van NL 2012).

Helaas mag er in het archief geen (alcoholische) drank worden geschonken of meegenomen. Wel is er gratis koffie en thee!

Naast de live-muziek is er aandacht voor het erfgoed van Doornroosje. Niet alleen de poptempel zelf verhuist in 2014, maar ook een deel van het archief van verhuist van de Groenewoudseweg naar het depot van het archief. In de hal zijn bijzondere historische livebeelden van concerten te zien en een niet eerder vertoonde selectie van de onlangs verworven posters en affiches van het poppodium wordt geprojecteerd. Meer over de geschiedenis van Doornroosje en de affichecollectie lees je in de kennisbank van het Huis van deNijmeegse Geschiedenis.Geen opmerkingen: