vrijdag 4 april 2014

Signeersessie "Liefde in tijden van oorlog"


Vanmiddag 4 april signeert Annegriet Wietsma tussen 17.00u en 18.00u het boek 'Liefde in tijden van Oorlog' in Boekhandel Roelants, vestiging LUX-theater, Marienburg in Nijmegen. 

Wietsma schreef het boek samen met Stef Scagliola. Tijdens hun verblijf als Artists in Residence in het Besiendershuis (op uitnodiging van het Regionaal Archief Nijmegen en de Radboud Universiteit) hebben ze in 2013 de spits kunnen afbijten voor het schrijven van dit boek over de Nederlandse militairen en hun verzwegen kinderen in Indie, verwekt tijdens de dekolonisatieoorlog 1946-1949. ‘Liefde in tijden van Oorlog’ heeft inmiddels diverse uitstekende recensies gehad, waarvan 4 sterren **** in het Parool, een 'must' genoemd voor geïnteresseerden in Indië door Historisch Nieuwsblad. Als dank voor de Nijmeegse gastvrijheid is Wietsma vanmiddag graag bereid uw exemplaar van het boek te signeren.

Naast het signeren van de boeken verzorgt Wietsma deze en volgende week een cursus oral history in het kader van het project de Verhalenbank Nijmegen. Wijkhistorici, studenten en anderszins historisch geïnteresseerden worden op weg  geholpen bij afnemen van interviews en het verzamelen van belangwekkende Nijmeegse verhalen.

Geen opmerkingen: