zaterdag 28 september 2013

Roosje Poster Remix Wedstrijd

Historische posters van poppodium Doornroosje staan online klaar om digitaal gescheurd, geknipt en geplakt te worden. De posters zijn afkomstig uit het Regionaal Archief Nijmegen, die de bijzondere collectie in beheer heeft. Wij dagen iedereen - ontwerpers, kunstenaars en alle andere creatievelingen – uit om de gedigitaliseerde historische posters van Doornroosje te remixen tot een nieuw creatief werk. De vorm is vrij. Van collage tot animatie of kledingontwerp: alles mag, zolang de nieuwe creatie maar (digitaal) tentoonstelbaar is.

Wij vinden dat deze prachtige historische posters de aandacht en een digitaal tweede leven verdienen en proberen door middel van deze wedstrijd (digitaal) creatief hergebruik te stimuleren. De inzendingen worden (online) tentoongesteld en voor de meest originele nieuwe werken liggen bijzondere prijzen klaar. Maak kans op €100 te besteden aan full-colour prints bij VerheesPlus Reclame, 2 vrijkaartjes voor een concert naar keuze in Doornroosje, gratis toegang tot alle avonden van het Nijmeegs Ontwerp Platform in 2014, een exclusieve rondleiding in het Regionaal Archief Nijmegen en een tijdelijke tentoonstellingsplek in het nieuwe onderkomen van de Nijmeegse poptempel. 

Inzendingen kunnen worden toegestuurd of kenbaar gemaakt via hetarchief@nijmegen.nl of tijdens openingsuren worden afgegeven bij het Regionaal Archief Nijmegen, ter attentie van Wouter Daemen. Inzenden is mogelijk tot en met 21 november 2013.

Kijk voor meer informatie op www.nijmeegsontwerpplatform.nl en bekijk en (her)gebruik de affiches op www.flickr.com/regionaalarchiefnijmegen.De ontwerpwedstrijd is een initiatief van het NijmeegsOntwerp Platform, het Regionaal Archief Nijmegen en poppodium Doornroosje en wordt ondersteund door VerheesPlus Reclame.

Geen opmerkingen: