maandag 26 augustus 2013

Popronde aftrap najaar vol popgeschiedenis

Een najaar boordevol aandacht voor de roemruchte Nijmeegse popgeschiedenis trapt vrijdag 13 september af met de Nijmeegse editie van de Popronde. Op die avond komen heden en verleden samen in het archief, waar live drie van de de beste opkomende bands en singer-songwriters van Nederland te beluisteren zullen zijn.

Vanaf 20.30 uur is iedereen van harte welkom om te genieten van de muziek van fantastische muzikanten en kennis te maken met het erfgoed van de Nijmeegse popcultuur. Toegang is gratis.

21.00 uur - Channah
Channah verbaast en ontroert met haar warme stem, live performance en sterke songs. Tussen de muziek van Ane Brun en Antony groeide haar eigen geluid, een geluid dat haar al naar het Concertgebouw en, afgelopen jaar, festival Into The Great Wide Open bracht. In september 2013 komt Channah's langverwachte debuutalbum uit.

22.00 uur - DÉMIRA
De 16 jarige Démira Jansen speelt gitaar vanaf haar zevende en zingt daarbij. Ze maakt als singer/songwriter folkpopliedjes met een authentiek geluid. In 2012 bracht ze een EP en videoclip uitgebracht en afgelopen zomer was ze een van de uitblinkers in het televisieprogramma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'.

23.00 uur – Long Conversations
Vijf jaar na zijn finale plek in de Grote Prijs heeft singer/songwriter Olaf Caarls de band om zich heen verzameld die zijn nummers verdienen. Met niet-aflatend enthousiasme werken de 6 mannen in het grijze gebied tussen indie en folk, in het spoor van bands als Wilco, Death Cab For Cutie en Yo La Tengo.

Naast de live-muziek is er aandacht voor het erfgoed van Doornroosje. In de hal zijn unieke historische livebeelden van concerten te zien en een fraaie selectie van de onlangs gedigitaliseerde affichecollectie van het poppodium wordt geprojecteerd. Meer over de geschiedenis van Doornroosje en de affichecollectie lees je in de kennisbank van het Huis van deNijmeegse Geschiedenis.

Helaas mag er in het archief geen (alcoholische) drank worden geschonken of meegenomen. Wel is er gratis koffie en thee!

De Popronde vormt de start van een najaar vol aandacht voor het Nijmeegse popverleden. In september opent een tentoonstelling in het Huis vande Nijmeegse Geschiedenis over vijftig jaar popcultuur, affiches zullen creatief en kunstzinnig worden hergebruikt tijdens de Nijmeegse Kunstnacht, in samenwerking met het Nijmeegs Ontwerp Platform wordt een affiche remix- en ontwerpwedstrijd georganiseerd en het thema staat centraal tijdens Cultureel Mariënburg in november. Hou de website en het weblog in de gaten voor meer informatie.

Geen opmerkingen: