donderdag 12 april 2012

Regionaal Archief Nijmegen : bron van digitale wijkhistorie


Op zaterdag 14 april organiseert bloggersplatform Nijmegen Direct de eerste Nijmeegse Wijkmediadag. Een evenement voor iedereen die betrokken is bij communicatie in wijk en stad: van redacties van wijkkranten en wijkwebsites tot radio- & tv-medewerkers en wijkprofessionals. Nijmegen telt vele vrijwilligers en professionals die enthousiast bezig zijn met wijk- en stadscommunicatie. Ze maken wijkbladen, wijkwebsites, wijk-tv en nog veel meer. Tijdens tal van workshops op de eerste Nijmeegse Wijkmediadag kunnen ze elkaar ontmoeten en bij elkaar kennis en inspiratie opdoen om hun eigen wijk of buurt nog steviger op de kaart te zetten.

Medewerkers van het Regionaal Archief Nijmegen verzorgen een workshop over de schat aan historische informatie die in het archief over je wijk(historie) te vinden is. De DigitaleStudiezaal bevat duizenden foto’s, films, boeken en krantenartikelen over Nijmegen. En de Kennisbank van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is een bron van inhoudelijke informatie over de Nijmeegse geschiedenis. Ook horen we graag wat het archief nog meer voor je kan betekenen. Misschien wil je advies over auteursrecht, het gebruik van foto’s online of over het archiveren van een tijdschrift of website.

Deelname aan het evenement dat plaatsvindt in de Ark van Oost is gratis en voor de late beslissers zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan!

Geen opmerkingen: