zaterdag 31 december 2011

Mijlpaal voor Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Fons Leunissen zet  30-12-2011 de 20.000 bezoeker in het zonnetje
Wat begin december niet meer voor mogelijk werd gehouden, is toch gebeurd: de 20.000ste bezoeker in 2011 is gehaald. Dit lukte dankzij een onverwacht groot aantal bezoekers tijdens de vrije dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw.  Veel mensen genoten de afgelopen dagen in de Mariënburgkapel van de tentoonstelling De Gelukkige Huurder, de mini-expo over het Merovingisch grafveld en van het nieuwe ontroerende oorlogsportret van de werkgroep Nijmeegse oorlogsdoden.

Natuurlijk is bij deze mijlpaal stil gestaan en is de 20.000ste bezoeker nog in het zonnetje gezet. De gelukkige  was de heer Max Derrez die samen met mevrouw Herma den Ambtman in het laatste uur dat het Huis dit jaar open was de Mariënburgkapel vlak voor sluitingstijd bezocht. Hij ontving van Fons Leunissen, medewerker van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, een mooie fles wijn en het prachtige boek De gezonde woning, 100 jaar volkshuisvesting geschreven door Rob Wolf.

Of het Huis ook in 2012 weer zo veel bezoekers gaat trekken is nu nog een vraag. Ook de komende week hoopt het Huis weer veel bezoekers te trekken met zijn reguliere programmering. Verder weten steeds meer mensen de weg naar het archeologisch Vragen(V)uur te vinden. Nieuwe groepen kinderen gaan genieten van het tweede optreden van Madoc op 5-1 dat weer net zo een succes zal zijn als dat op 29-12. Kortom 2012 gaat meteen weer flitsend van start en als de mond-tot-mond-reclame zijn werk doet, wordt ook het nieuwe jaar weer een mooi jaar voor het Huis.
 
Het Huis dankt alle bezoekers voor hun bezoek in het afgelopen jaar en hoopt dat ook in 2012 velen van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis zullen genieten. Allen een gelukkig 2012!

Geen opmerkingen: