maandag 3 oktober 2011

De Canon van Nijmegen gaat internationaal

Canon van Nijmegen, in het Engels 'Consise History of Nijmegen'

De Canon van Nijmegen op de website van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis geeft de vijftig belangrijkste gebeurtenissen weer uit de geschiedenis van de oudste stad van Nederland. In de Mariënburgkapel wordt het touchscreen met de 50 icoontjes druk gebruikt. Ook via de site van het Huis weten bezoekers de Canon goed te vinden.
De publieksvoorlichters van het Huis hebben in de afgelopen vakantieperiode veel buitenlandse bezoekers te woord gestaan. De Canon en de icoontjes passeerden dan steevast de revue en ook kregen de buitenlandse gasten te horen dat zij thuis achter hen PC zeker nog een keer de site van het Huis moesten bezoeken omdat de Canon ook spoedig  in het Engels, Duits, Frans en Italiaans zou verschijnen. Ik ben benieuwd of de bezoekers van het Huis bij thuiskomst dit inderdaad zijn gaan doen en zo ergens duizenden kilometers van Nijmegen - na enkele keren doorklikken - weer de weg vinden naar bijvoorbeeld 'The Valkhofcastle'.
Ik hoop dat iedereen die in zijn werk of privé een ontmoeting heeft met buitenlandse gasten de vertaalde Canon bij hen onder de aandacht brengt. Deze vertaling is een mooi stukje stadspromotie!

Geen opmerkingen: