maandag 10 oktober 2011

24 uur Nijmeegse Geschiedenis | 14 + 15 oktober | Ruim 30 historische activiteiten op meer dan 10 locaties

In het kader van de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland, pakt de oudste stad van Nederland 24 uur lang uit met ruim dertig activiteiten verspreid over meer dan tien locaties.

Burgemeester Thom de Graaf geeft op vrijdag 14 oktober om 19.00uur het startschot van vierentwintig uur vol spannende historische activiteiten, georganiseerd door tal van organisaties, instellingen, verenigingen en individuen. Dolly Verhoeven, hoogleraar Nijmeegse Geschiedenis aan de Radboud Universiteit gaat met de burgemeester in gesprek over zijn favoriete historische Nijmegenaren. Vervolgens is het de beurt aan de bekende classicus Fik Meijer. Hij geeft een lezing over "Lessen uit Rome", het boekje dat hij speciaal schreef voor de Maand van de Geschiedenis. Reserveer gratis kaarten in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis of via info@huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl. Kaarten zijn geldig voor de opening door burgemeester Thom de Graaf en de lezing van Fik Meijer. Er zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!

De vierentwintig uur die volgen zitten boordevol historische activiteiten. Kruip in de huid van je favoriete historische figuur in de middeleeuwse Stratemakerstoren, bezoek de met kaarslicht verlichte St. Stevenskerk, ga op pad door nachtelijk Nijmegen met de Nijmeegse nachtburgemeester Doro Krol, volg een geschiedeniscollege van professoren van de Radboud Universiteit op de Ganzenheuvel midden in de stad, voel je thuis in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis vol met historische verhalen en muziek, luister naar lezingen over het Romeinse verleden in Museum Het Valkhof, ontdek de door 3VOOR12-Arnhem/Nijmegen geselecteerde singer-songwriters in bibliotheek de MariĆ«nburg, krijg een inleiding op de Nijmeegse geschiedenis, of ga op zoek naar je roots in het Regionaal Archief Nijmegen. Duik in het verleden van de oudste stad van Nederland met deze en vele andere activiteiten! Natuurlijk zijn er ook speciale activiteiten voor kinderen.

Download het programmaboekje of kijk voor een uitgebreid overzicht van alle activiteiten op www.maandvandegeschiedenis.innl.nl/nijmegen. Het gratis programmaboekje is ook verkrijgbaar bij de verschillende deelnemende instellingen.

Geen opmerkingen: