woensdag 7 september 2011

Expo in het archief tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag in het weekend van 10 en 11 september zijn meer dan vijftig monumenten in de gemeente Nijmegen open voor publiek. Het archief doet mee met een expositie die aansluit op het thema van Open Monumentendag: ‘Nieuw gebruik, oud gebouw’.

‘Monumenten in een veranderend stadshart’ belicht drie grote vernieuwingsprojecten die vanaf 1998 in de Nijmeegse binnenstad zijn uitgevoerd. Drie projecten waarin monumentale gebouwen en/of de ruimte eromheen een nieuwe invulling kregen: de Mariënburg/Marikenstraat met de middeleeuwse kapel en het Arsenaal, de Hessenberg met het oude weeshuis en Plein 1944 als symbool van de Nijmeegse wederopbouw. Maquettes, foto’s, filmbeelden en archiefstukken brengen de bezoeker terug naar hoe het was en laten zien hoe het werd.

De expositie in de hal van het archief is op zaterdag en zondag te bekijken van 11.00 tot 17.00 uur, de studiezaal is gesloten. Meer informatie over de andere activiteiten op Open Monumentendag staat op de website van de gemeente.

Geen opmerkingen: