woensdag 10 augustus 2011

Ontdekkingstocht door middeleeuws Nijmegen

Foto: Anneke Lambrechts
De begeleide Marikenwandelingen die het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis deze zomer verzorgt, zijn een succes. Ondanks het soms matige zomerweer hebben de wandelingen door middeleeuws Nijmegen enkele honderden bezoekers getrokken, van jong tot oud. De wandeling doet bekende historische plekken aan, zoals het Valkhof en de Grote Markt. Maar ook verborgen plekjes, waaronder het laatmiddeleeuwse Cellenbroederenhuis en de grote zaal van een echt stadskasteel uit de veertiende eeuw.

De Marikenwandeling onder begeleiding van een gids wordt nog tot en met donderdag 25 augustus gehouden op elke woensdag en donderdag om 14.00 uur. Beginpunt is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel. Aanmelden is niet nodig, tenzij u met een grote groep tegelijk wilt komen. Bel dan een dag tevoren 024-3293699.

De route is in de Mariënburgkapel ook als wandelgids te verkrijgen, zodat je middeleeuws Nijmegen op eigen gelegenheid kunt ontdekken. Het boekje met kaart kost slecht € 3,50 en bevat ook nog kortingsbonnen voor horeca en andere Nijmeegse middenstand.

Geen opmerkingen: