woensdag 27 juli 2011

Woensdag 27 juli: 10.000ste bezoeker van dit jaar in het Huis


Een verraste Sharon Willemsen in de bloemetjes gezet

Op 27 juli, 15.30 uur,  is er een heugelijk moment voor het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel : Sharon Willemsen uit Nijmegen wordt als 10.000ste bezoeker van 2011 begroet. Zij was totaal verrast door deze onverwachte aandacht en zichtbaar blij met de mooie bloemen en het Marikenbeeldje.

Mariken is niet alleen het icoon van Nijmegen. Ze is ook het onderwerp van de tentoonstelling Mariken, een duivels drama in middeleeuws Nijmegen. Vorig jaar mocht het Huis in totaal  ruim 15000 bezoekers begroeten. Dankzij deze succesvolle expositie en de verdere programmering van het Huis, nu bijvoorbeeld de visualisatie van de Donjonplannen en het 51e Canonvenster met de roze geschiedenis van Nijmegen, vinden steeds meer bezoekers de weg naar het Huis. Ook de site met het digitale Huis worden steeds meer bezocht. 

1 opmerking:

Deel 2 ontwerpers zei

Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Dit bewijst dat het huis voorziet in een behoefte en een grote bijdrage levert aan het zichtbaar maken van het verleden van Nijmegen, de oudste stad van Nederland.
Met die hoge bezoekersaantallen zijn wij als ontwerpers van middelen voor het huis van de Nijmeegse Geschiedenis ook heel blij mee.

Edo Nauta, Deel 2 ontwerpers