woensdag 1 juni 2011

Vrijwilligersbijeenkomst in het Archief


Vrijwilligersgroep
 tijdens het
zakelijke gedeelte
van de bijeenkomst

In het Archief zijn op dit moment maar liefst 45 vrijwilligers werkzaam. Zij hebben uiteenlopende achtergronden, maar ze hebben één doel: het behouden, beschikbaar stellen en verspreiden van historische informatie over Nijmegen en omstreken. Hun werkzaamheden lopen uiteen van het ontsluiten van oud-schrift uit de schepenprotocollen, tot het overzetten van gegevens naar een database, tot het repareren van archiefstukken zodat deze weer geraadpleegd kunnen worden. Een volledig overzicht van de projectbeschrijvingen is te vinden op de website van het Archief.

Het monument ter nagedachtenis
Jan van Hoof op de Waalbrug
Ieder half jaar wordt er voor de vrijwilligers een bijeenkomst georganiseerd die bestaat uit een zakelijk, een informatief en een ontspannen gedeelte. Tijdens de bijeenkomst van afgelopen maandag heeft collega Henk Rullmann na het zakelijk gedeelte een lezing gehouden over zijn Nijmeegse helden. Onder andere kwamen ter sprake de pestdokter IJsbrand van Diemerbroeck, verzetsheld Jan van Hoof en de in het begin van de 20e eeuw in Nijmegen zeer bekende vroedvrouw Valstar, die vele Nijmeegse kinderen ter wereld geholpen heeft. Tot slot liet Henk, gehuld in toga en met bebloed verband om zijn hoofd, de Bemmelse dominee Eilbracht aan het woord komen, die in 1702 tijdens zijn preekbeurt in de Sint Steven werd overvallen door de mededeling dat de Fransen voor de deur stonden en daarop vol vuur de stad heeft verdedigd.

Na deze geslaagde voordracht was er gelegenheid tot napraten op het terras onder het genot van een drankje en een hapje.

1 opmerking:

Ruža Tomašić zei

seizoengroeten aan al mijn vrienden, ik ben Jeanine Hennis-Plasschaert, ik kom uit de regio Utrecht, ik wil mijn prachtige getuigenis delen over hoe ik mijn man van mijn leven terug heb gekregen, ik wil de mensen in de wereld vertellen dat er een echte spell caster online en is krachtig en oprecht, zijn naam is Baba Wale Wiseman, hij heeft me onlangs geholpen om mijn relatie met mijn man die me gedumpt heeft, te herenigen. heeft niets meer met mij te maken, belde me en begon me te smeken. Voor iedereen die dit artikel leest en hulp nodig heeft, kan Wiseman ook alle soorten hulp bieden, zoals hereniging van huwelijk en relatie, genezing van alle soorten ziekten, rechtszaken, zwangerschapsspreuk, we zijn nu heel blij met onszelf. Wiseman laat hem beseffen hoeveel we van elkaar houden en elkaar nodig hebben. Deze man is echt en goed. Hij kan je ook helpen je gebroken relatie op te lossen. Ik had mijn man terug! Het was als een wonder! Geen huwelijkstherapie en we doen het heel goed in ons liefdesleven. Neem contact op met deze geweldige man als je een probleem hebt met een duurzame oplossing
via e-mail: doctorosagiede75@gmail.com
WhatsApp: +2349014523836
Viber: +2349014523836