donderdag 23 juni 2011

Enthousiast schoolbezoek

Het gaat goed met de educatie op het Regionaal Archief Nijmegen. Het aantal rondleidingen en schoolprojecten voor basisscholen en voortgezet onderwijs overstijgt nu al het totale aantal van vorig jaar. Scholen die de weg eenmaal gevonden hebben, komen een volgend jaar weer terug en dat is een verheugende ontwikkeling. Onlangs ontvingen we een bloemlezing van reacties op een archiefbezoek door basisschool Meander. Graag willen we hieruit een paar opmerkingen citeren:
Imme: .. Ik heb veel geleerd want ik wist nog niet wat een archief was, u heeft het goed uitgelegt. Als ik later juf wordt, kom ik met mijn klas naar het archief, of ik ga werken bij het Archief….
Fera: ik vond het grappig dat in een krant stond “Eén kunstand voor 3 gulden”
Edryan: … Dat boek van de oorlog waar kogels in zaten; ik heb nog steeds dat snippertje…
Pippie: …Ik vond het zelfs zo leuk, dat ik er nog wel eens een uurtje wil zijn….

Leerling Jan toont trots zijn tijdbalk
 
Het zelfontworpen wapen
 voor de fam. Ojen
In april waren er kinderen van de Montessori basisschool op bezoek die zich bekwaamd hebben in stamboomonderzoek. Op school zijn ze met hun onderzoek doorgegaan en onlangs hebben ze een kleine tentoonstelling gemaakt van de gevonden resultaten. Het zag er werkelijk prachtig uit: verslagjes van hun bezoek aan het archief, familiewapens die ze zelf ontworpen hadden, interviews die ze met opa’s en oma’s hadden gehouden, tijdbalken van hun eigen levensloop met tekeningetjes en foto’s.  En elke leerling presenteede zijn/haar onderzoek aan medeleerlingen en eigen familieleden. Wij van het Archief werden gastvrij ontvangen en door de diverse leerlingen met verve rondgeleid.  Geen opmerkingen: