donderdag 19 mei 2011

Het Archief gaat weer naar school

De teller van het aantal scholieren en studenten die in 2011 het Archief bezochten voor een rondleiding, educatief project of onderzoek staat al op 1.226. Een niet gering aantal als je bedenkt dat we pas halverwege mei zijn en dat bezoeken aan de studiezaal of digitale bezoeken aan de website van het Archief of Huis van de Nijmeegse Geschiedenis niet zijn meegeteld.

Het is dan ook een belangrijk streven van het Archief om zoveel mogelijk leerlingen en studenten uit Nijmegen en omgeving kennis te laten maken met het Archief, met de diversiteit van het daar opgeborgen bronnenmateriaal en met de eindeloze mogelijkheden die het Archief biedt voor de leerlingen gedurende hun school- en studietijd. Soms bestaat een bezoek alleen uit een rondleiding, andere keren worden er combinaties gemaakt met projecten, die al dan niet samen met de scholen bedacht en ontwikkeld worden.

Om goed op de hoogte te blijven van de vragen, wensen en verwachtingen van de scholen maken we de komende weken een rondje langs scholen in Nijmegen en omgeving om bij te praten, de afgelopen bezoeken te evalueren en te brainstormen over nieuwe idee├źn voor projecten en educatieve producten.

Meer weten over het educatieve aanbod van het Archief? Neem eens een kijkje op de website.

Geen opmerkingen: