dinsdag 31 mei 2011

75 jaar Waalbrug: presentatie in de bibliotheek en op Flickr

De Waalbrug in aanbouw / 1930-1936 /
Fotograaf onbekend / Collectie Regionaal Archief Nijmegen, F47109
In 2011 viert Nijmegen het 75-jarig jubileum van de Waalbrug. Zowel online als offline besteedt het Archief aandacht aan dit icoon van de stad.

Vanaf vandaag is er in de hal van de bibliotheek een mini-presentatie over de Waalbrug te zien. Aansprekend beeldmateriaal uit het Archief biedt een bijzondere historische blik op de imposante boogbrug. De presentatie over de Waalbrug is de tweede door het Archief ingerichte mini-presentaties in de bibliotheek over actuele historische onderwerpen. Loop gerust even binnen om een kijkje te nemen!

Geheel in lijn met het thema slaat de tentoonstellingswand tevens een brug tussen het offline en online beeldmateriaal. Op verschillende plekken op de tentoonstellingswand zijn zogenaamde QR-codes te vinden. Door deze codes te scannen met je smartphone wordt je rechtsreeks doorverwezen naar onder andere het Flickr-account van het Archief en is ter plekke online nog meer beeldmateriaal en informatie te bekijken. Nog niet in het bezit van een smartphone? Geen nood! De selectie historische beelden is ook te vinden op het flickr.com/regionaalarchiefnijmegen. Het Flickr account van het Archief zal vanaf nu met enige regelmaat aangevuld worden met mooie selecties historisch beeldmateriaal.

De presentatie en fotoselectie op Flickr passen in een reeks van activiteiten waarbij op verschillende manieren aandacht wordt besteed aan het 75-jarig jubileum van de Waalbrug. Kijk voor meer informatie op http://www.75jaarwaalbrug.nl/.

De QR code die verwijst naar de selectie
historische foto's op Flickr

Geen opmerkingen: