donderdag 28 april 2011

Zoeklicht gedigitaliseerd in bibliotheek Regionaal Archief Nijmegen

Zoeklicht is een 5-jaarlijkse genealogische bronnenpublicatie over Nijmegen en omgeving. In eerste instantie uitgegeven door de afdeling Kwartier van Nijmegen van de Nederlandse Genealogische Vereniging in samenwerking met het toenmalige Gemeentearchief Nijmegen en later door de Stichting Zoeklicht (ontstaan in 1997). De serie Zoeklicht bestaat uit zes delen, verschenen in de periode 1980-2005, elk met een eigen titel.

De diversiteit van de bronnen en de toegevoegde achtergrondinformatie maken deze publicaties interessant voor genealogen en niet-genealogen. Hieronder een kleine greep uit het grote aantal artikelen:

In 2010 is Stichting Zoeklicht opgeheven. Vanwege het blijvend belang van de bronnenpublicaties voor het historisch en genealogisch onderzoek in Nijmegen en omgeving, heeft het Regionaal Archief Nijmegen, na overleg met het bestuur van Stichting Zoeklicht, besloten deze bronnenpublicaties op internet beschikbaar te stellen onder een Creative Commons-licentie. Stichting Zoeklicht heeft hiervoor de financiĆ«le middelen beschikbaar gesteld. In de bibliotheekcatalogus van het archief vind je met "Zoeklicht" alle artikelen.

Geen opmerkingen: