maandag 11 april 2011

Finale geschiedenisquiz Watzgeburt?!

Op donderdagavond 7 april vond de Gelderse finale plaats van Watzkeburt?!: een geschiedenisquiz bedacht en georganiseerd door Liam Klein, leerling van het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen, in samenwerking met zijn leraar geschiedenis Peter Versteeg. De strijd die in het Regionaal Archief Nijmegen plaatsvond, ging tussen het Stedelijk Gym uit Nijmegen en het Veluws College in Apeldoorn. Beide scholen hadden een team van vijf knappe koppen afgevaardigd.

De quiz bestond uit twee rondes, een teamronde – gewonnen door Nijmegen – en een individuele ronde – gewonnen door Paul, eveneens afkomstig uit het Nijmeegse kamp. De vragen waren van uiteenlopende aard – van Piet Hein tot de Verlichtingsfilosofen en het Bolsjewisme – en niet eenvoudig, maar de leerlingen sloegen zich er goed doorheen. Het was een erg gezellige en leerzame avond. Het Archief verzorgde een rondleiding vooraf en stelde twee boeken als prijs ter beschikking.

Scholen die belangstelling hebben om volgend jaar mee te doen kunnen contact opnemen met het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen.

Voor een fotoimpressie van de avond, klik hier.

Geen opmerkingen: